כאן תמצא את התאריך העברי של יום הולדתך. שים לב: היום העברי מתחיל אחר שקיעת השמש. לדוגמא 15 בינואר אחר השקיעה שווה ל-16 בינואר.
לאחר שמצאת את יום הלידה העברי, תוכל לדעת מתי הוא חל השנה. החלף את השנה – לשנה הנוכחית, והמר חזרה לתאריך לועזי.
מה עושים ביום הולדת:
* צדקה ומעשים טובים. למרות שאנו מצווים לתת צדקה בכל יום, ראוי להוסיף בנתינת צדקה במיוחד ביום ההולדת. מומלץ לתת צדקה לפני תפילת שחרית ותפילת מנחה.
* חשבון נפש – מבט לעבר. ביום זה מלאו לך X שנים מאז שבאת לעולם. הקדש כמה דקות מזמנך כדי לחשוב: מה עשיתי בשנה שחלפה? כיצד מילאתי את התחייבויותיי לבוראי, למשפחתי, לידידיי ולעולם כולו? אלו תחומים ביכולתי לשפר ולהוסיף?
* החלטות טובות. אל תסתפק במידע שצברת על השנים שחלפו. חשוב כיצד תוכל לשפר את הדברים הטעונים שיפור, וקבל על עצמך החלטות טובות לקראת השנה החדשה.
(טיפ: החלטות גרנדיוזיות בדרך-כלל לא מחזיקות מעמד. עדיף לקבל החלטות 'קטנות' אבל כאלו שתוכל לעמוד בהן)
* התחבר למורשת. יום ההולדת הוא יום מצויין להוסיף בלימוד התורה שניתנה לנו על-ידי האלוקים.
* מסיבה. מסיבת יום הולדת היא לא עניין לגן הילדים בלבד. הזמן כמה קרובי משפחה ו/או חברים כדי לחגוג יחדיו. במהלך המסיבה תוכל להכריז על החלטותיך לקראת השנה החדשה, וכן לשוחח על חשיבות יום ההולדת.
* תודה לבורא עולם. כדי להודות לבורא העולם ולחגוג את יום הולדתך, כדאי שתאמר את ברכת ה"שהחיינו" על פרי או בגד חדש (ניתן לומר שהחיינו על פרי הנאכל בפעם הראשונה בעונה, ועל בגד חשוב המביא שמחה לאדם. נוסח הברכה: ברוך אתה אד-ני, א-להינו מלך העולם, שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה).
* עוד מנהגים. רבים נוהגים במנהגים נוספים המתאימים ליום ההולדת: לימוד פרק התהילים המקביל למספר שנותיך (כאשר מלאו לך 53 שנה, ואתה נכנס לשנה ה-54, יש לומר פרק נד בתהילים); אמירת ספר בתהילים; הוספה בהתבוננות בשעת התפילה; ולגברים מעל גיל 13: עליה לתורה בשבת שלפני יום ההולדת ואם ניתן גם ביום ההולדת עצמו.
עוד על יום הולדת